ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Albumul ”Fotografi brașoveni și atelierele lor”, de miercuri, la Muzeul Civilizației Urbane

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2023 , ora 10.55
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Etnografie Brasov
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Etnografie Brasov

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită miercuri, la Muzeul Civilizației Urbane, la lansarea albumului ”Fotografi brașoveni și atelierele lor”.

Publicația, lansată cu prilejul Zilei artei fotografice, realizează o incursiune în istoria începuturilor fotografiei brașovene, de la primii pictori convertiți la fotografie, până la fotografii profesioniști din perioada 1839 – 1918.

“Volumul este un instrument util pentru vizitatorii Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului care pot vedea, în expoziția permanentă, un atelier de fotograf de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Publicația conține reproduceri după fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și în colecția Arhivelor Naționale Brașov, dar și detalii despre viața și activitatea celor mai importanți fotografi brașoveni ai secolului al XIX-lea: Leopold Adler și Carl Muschalek. De altfel, sunt plasați pe o scară a timpului toți fotografii consemnați până acum la Brașov, fie că erau ambulanți, fie că activau în cadrul atelierelor deschise în oraș”, au precizat reprezentanții muzeului.

Evenimentul va avea loc la ora 17.00. Broșura va putea fi achiziționată de la magazinul Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului.

Sursa foto: Facebook / Muzeul de Etnografie Brasov

Radio România Brașov FM