Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Restricții, la Spitalul de Copii, în această perioadă

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2023 , ora 16.21
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Tot mai mulți părinți se prezintă în această perioadă la Spitalul de Copii cu micuți care au gripă sau viroze respiratorii.

În ultima săptămână s-au prezentat la spital 89 de copii cu gripă, dintre care 5 au necesitat internare.

În cazul virozelor au venit 37 de pacienți, dintre care 4 au fost internați, iar cu pneumonie au fost internați 15 copii din cei 51 care au venit la spital.

Datorită creșterii numărului de pacienți cu viroze, am instituit suspendarea vizitelor pe toate secțiile, pentru că odată intrat în spital și comunicarea cu alte saloane și alte secții pune niște riscuri; precum și purtarea măștii. Tot personalul poartă masca, toți aparținătorii, cei care se internează cu copii trebuie să poartă mască”, a spus purtătorul de cuvând al Spitalului de Copii, medicul Marcel Albean.

Deoarece numărul celor care ajung la spital este mult mai mare decât al celor care necesită internare, medicii au câteva sfaturi pentru părinți.

Să țină legătura la primele semne cu medicul de familie, să izoleze copilul și să nu-l mai ducă în colectivitate, să încerce să ajungă la medicul de familie, să primească primele indicații, iar cele (n.r. cazurile) care sunt grave, cu febră peste 38 și necesită terapie de urgență, să vină la spital. Dar să nu aglomerăm urgența cu cazuri care pot fi tratate acasă, în primul rând, pentru că aglomerează, iar în aglomerație se pot transmite și la alți pacienți”, a adăugat medicul Marcel Albean.

Cel puțin deocamdată, Spitalul de Copii este singura unitate medicală în care s-au sistat vizitele aparținătorilor.

Situația de aici este una specială, deoarece, de cele mai multe ori, bolnavii nu sunt singuri, ci însoțiți de mamele lor.

Dacă numărul de viroze va crește, nu este, însă, exclus ca și în alte spitale să se limiteze accesul vizitatorilor.

Sorin Țîrcă