Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noul Spitalul de Pneumo și Infecțioase de la Brașov va fi finanțat prin PNRR

Publicat: miercuri, 11 Ianuarie 2023 , ora 17.54
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Primul spital nou de la Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, va fi finanțat prin PNRR.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, lista celor 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin PNRR, iar proiectul de la Brașov se află printre acestea.

Spitalul, care va trebui construit până în anul 2026, potrivit cerințelor europene, va avea 257 paturi în regim spitalizare continuă și 22 paturi pentru structura de spitalizare de zi.

Ele vor rămâne în transparență decicizională, această listă, împreună cu draft-ul Hotărârii de Guvern, cu proiectul Hotărârii de Guvern, timp de două săptămâni, după care Guvernul României va aproba această listă, prin hotărâre, iar semnarea contractelor de finanțare va urma imediat - sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie 2023 - pentru că angajamentul României, referitor la proiectul de investiții, precizează sfârșitul lunii iunie 2026 pentru finalizarea proiectelor care înseamnă proiectare și construcție efectivă și dotare a acestor unități spitalicești”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului și a străzii Institutului, lângă viitorul spital regional.

Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafață totală de circa 77.000 mp și va fi compus din 4 corpuri.

Reamintim că la sfârșitul lunii decembrie, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de aproape 500 de milioane de lei, pentru construirea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Camelia Vlad