Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Demersuri pentru punerea în siguranță a Cetățuii Brașovului

Publicat: joi, 12 Ianuarie 2023 , ora 17.52
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Primăria Brașov face demersuri pentru punerea în siguranță a Cetățuii de pe Dealul Straja.

Municipalitatea a solicitat Statului Român trecerea edificiului în patrimoniul Primăriei Brașov și, în același timp face și alte demersuri pentru ca, în momentul în care Cetățuia va intra în patrimoniul autorităților locale, să poată fi executate lucrările de punere în siguranță.

Deja am obținut un certificat de urbanism, ca să știm exact care sunt etapele necesare pentru punerea în siguranță a acestui monument istoric. În proiectul de buget sunt prevăzute sumele necesare pentru expertiză și pentru a putea lansa procedurile de punere în siguranță. Sperăm să se finalizeze cât mai repede trecerea de la Statul Român către Municipiul Brașov a acestui monument istoric, astfel încât să putem interveni de urgență", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În acest moment, Cetățuia este într-o avansată stare de degradare.

Părți din zidul acesteia sunt în pericol să cadă, iar cei care ar putea ajunge în apropierea zidurilor s-ar afla în pericol.

Primăria nu poate executa lucrări câtă vreme nu este proprietar, iar orice întârziere a acestora înseamnă un grad și mai mare de degradare a Cetățuii.

Sorin Țîrcă