Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nou drum între Sânpetru și centrul Brașovului

Publicat: joi, 12 Ianuarie 2023 , ora 17.59
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Primăria Brașov a anunțat că va amenaja încă două căi de acces din Sânpetru spre Brașov, pentru ca timpul în care se parcurge distanța dintre centrele celor două localități să fie mult mai mic.

Asta în condițiile în care, la acest moment, locuitorii din Sânpetru pot ajunge în Brașov – fără să ocolească – doar pe strada 13 decembrie. Cum numărul de locuitori a crescut în comună foarte mult, traficul este unul infernal, în special la orele de vârf.

Una din străzi va face legătura cu cartierul Triaj, iar alta va ajunge pe Calea Feldioarei, în zona Dedeman și apoi pe Bulevardul Griviței.

Primăria este în etapa de evaluare a celor trei oferte depuse pentru proiectarea pasajului care va face legătura între zona nouă cartierului Tractorul și Bulevardul Griviței. Este o investiție importantă pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie. În acest moment, cei care locuiesc în Tractorul, ca și cei care locuiesc în comuna Sânpetru, au singură cale de acces spre oraș, respectiv 13 Decembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectul se află în faza de evaluare tehnică, iar reprezentanții municipalității speră să încheie cât mai rapid procedurile pentru ca firma care va câștiga să întocmească studiul de fezabilitate pentru viitorul pasaj.

Al doilea proiect presupune extinderea străzii Narciselor, care se va lega printr-un pasaj subteran sau suprateran în zona Ocolitoarei până în comuna Sânpetru. Astfel, se va ajunge din Sânpetru în Brașov și pe strada Hrămanului.

Sorin Țîrcă