ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scriitorul Radu Paraschivescu și-a lansat noua carte, ieri, la Banca de Cultură Apollonia

Publicat: vineri, 13 Ianuarie 2023 , ora 10.58
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cunoscutul om de televiziune și scriitor, Radu Paraschivescu, și-a lansat noua carte, ieri seară, la Banca de Cultură Apollonia.

Conform autorului, volumul Podul Diavolului este o aventură rural-urbană cu viraje, mistere și surprize.

În același timp, romanul lui Radu Paraschivescu îl plimbă pe cititor prin culorile și aromele din Périgord, indiferent dacă e vorba de o peșteră preistorică, un restaurant Michelin, o cetate străveche sau conacul unui baron ciudat, care își ia paharele de acasă când trebuie să bea ceva în oraș.

"Am mai făcut asemenea povești, după vacanțe fie în Italia, fie în Portugalia, fie în Irlanda. Acum am schimbat un pic registrul, și anume am plasat acțiunea în contemporaneitate, deci suntem astăzi, în sud-vestul Franței și am conferit acțiunii, pe de o parte, un caracter de actualitate imediată, pentru că totul se petrece la timpul prezent, pe de altă parte, un mic filon de roman polițist, fără să aibă toate ingredientele unui roman polițist, așa, încheiat la toți nasturii stilului, dar în general, respectând convențiile și având grijă să păstrez o doză de suspans în toată povestea", a spus scriitorul la emisiunea Pasaj Urban, cu Silvana Șerban, la Radio România Brașov FM.

Radu Paraschivescu croiește articole pentru ziare și reviste, traduce romane, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de analiză fotbalistică și, după cum el însuși spune, mai rar decât i-ar plăcea, scrie cărți.

Dintre aceste amintim Ghidul nesimțitului, Mi-e rău la cap, mă doare mintea, Noi perle de tranziție, Muște pe parbrizul vieții și În lume nu-s mai multe Românii, planetei noastre asta i-ar lipsi.

Nucu Jalea