Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Punctul de vedere al PNL Brașov cu privire la regulamentul construcțiilor în pantă

Publicat: luni, 16 Ianuarie 2023 , ora 15.00
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Viceprimarul Brașovului, liberalul Sebastian Rusu, a exprimat astăzi punctul de vedere al formațiunii pe care o conduce cu privire la regulamentul care va reglementa construcțiile în pantă din municipiu, care se află în dezbatere publică.

Conform acestuia, regulamentul nu rezolvă problemele apărute în Șchei, cum ar fi supraîncărcarea rețelei de utilități sau a drumurilor.

Totodată, noul regulament ar afecta peste 40% din construcțiile din Brașov și ar duce la situații absurde.

“Situațiile absurde care pot apărea sunt vizavi de construcția unei simple case. O familie normală, care vrea să își facă o casă - parter cu etaj sau parter cu mansardă - ar avea surpriza ca, pe un lot de 220 de metri pătrați, dacă acuma poate construi o casă cu 70 de metri pătrați construiți, ea va fi redusă la 40 de metri pătrați construiți, ceea ce înseamnă 30 de metri pătrați inutili. Asta înseamnă că, de fapt, nu vei putea face decât un singur nivel, pentru că în 30 de metri pătrați nu vei putea pune un grup sanitar și nu vei putea pune scări care să urce în mansarda locuibilă”, a spus Sebastian Rusu.

În această seară, de la ora 18.00, la Sala Patria este programată o dezbatere publică pe baza acestui regulament, la care pot participa toți cei interesați.

Citește și: Dezbatere publică pentru regulamentul construcțiilor în pantă

Nucu Jalea