ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Targă cu vacuum pentru transportul răniților, la Salvamont Brașov

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 13.10
Sursa foto: Salvamont Brasov
Sursa foto: Salvamont Brasov

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov are, de ieri, în dotare, o targă cu vacuum special realizată pentru transportul răniților.

Targa oferă siguranță pacientului în timpul procedurilor medicale, fiind posibilă fixarea răniților cu ajutorul centurilor de siguranță.

De asemenea, aceasta este realizată din material rezistent și de calitate superioară, este transparentă la razele X și este potrivită pentru toate situațiile de prim ajutor.

Targa a fost achiziționată cu sprijinul ASV România și a mai multor parteneri.

Totodată Salvamont Brașov a achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov un nou set de atele vacuum, care permit o perfectă imobilizare a membrelor inferioare și superioare prin eliminarea aerului din interior.

Acestea sunt echipate cu o supapă exterioară, pentru a evita unele probleme, au trei curele Velcro, sunt fabricate din vinil, acoperite cu nailon și sunt translucide la raze X.

Nucu Jalea