Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Județean Brașov achiziționează trei utilaje destinate întreținerii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 18.45
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

O autospecială de deszăpezire și degivrare a pistei și a suprafețelor de mișcare, un tractor dotat cu cositoare și cu freză de zăpadă, precum și un utilaj multifuncțional care permite atașarea unor echipamente din domeniul aeroportuar, sunt trei utilaje care vor fi achiziționate de administrația județeană.

În urma finalizării procedurilor de licitație, în aceste zile vor fi semnate și contractele cu firmele câștigătoare.

Toate cele trei utilaje costă aproape 10 milioane de lei.

Cu ajutorul lor va fi asigurată funcționarea în condiții de siguranță a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteorologice, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov.

Cele trei utilaje completează dotările Aeroportului Brașov, respectiv un echipament friction-tester de măsurare a coeficientului de frânare pentru aeronave, un vehicul de tractare friction-tester, alte două autospeciale de deszăpezire, o autospecială de pompieri pentru intervenție rapidă și o autospecială cu echipament de descarcerare.

Camelia Vlad