Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinarea antigripală se poate face și în farmacii

Publicat: miercuri, 18 Ianuarie 2023 , ora 12.55
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Campania de vaccinare antigripală, demarată în luna septembrie, continuă și în această perioadă, în contextul alertei epidemiologice generate de numărul mare de infecții respiratorii.

Colegiul Farmaciștilor a anunțat, ieri, că vaccinarea antigripală se poate face și în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de Ministerul Sănătății, în cadrul unui program pilot.

Avem 15 farmacii în județul Brașov. Majoritatea s-au înrolat în Registrul electronic național de vaccinări, pentru că trebuie să ne înrolăm și acolo. Noi suntem pregătiți. Urmează pacienții doar să ne sune. Ar fi ideal să facă programare cu o zi înainte, pentru că noi trebuie să știm ora la care vine pacientul, să putem să scoatem vaccinul, să fie la temperatura camerei în momentul în care este administrat”, a precizat președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu.

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală, fie la medicul de familie, fie unui alt medic specialist, să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată și să achiziționeze vaccinul antigripal care va fi administrat.

Procedura este simplă. Se prezintă la noi pacientul, care trebuie să completeze două formulare - avem o anexă 2 la Ghidul de vaccinare, un chestionar de evaluare a eligibilității și a stării de sănătate în vederea vaccinării antigripale a pacientului; trebuie să-i luăm temperatura, pentru că în farmacii noi vaccinăm doar populația eligibilă, pacienții sănătoși, pacienții care au mai fost vaccinați, deci nu pacienții cronici, cu probleme grave, care se vor adresa - și ei știu lucrul acesta - medicilor de familie”, a adăugat Mirela Zamfirescu.

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Camelia Vlad