ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități, la Cheile Grădiștei

Publicat: joi, 19 Ianuarie 2023 , ora 12.19
Sursa foto: arhivă / facebook / Ionuț Stancovici
Sursa foto: arhivă / facebook / Ionuț Stancovici

La Cheile Grădiștei, persoane cu dizabilități din toată țara participă la prima tabără de schi din acest an dedicată lor.

Persoane cu deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism sau sindrom Down învață să schieze independent, pe 13 monoschiuri.

Alin Huțanu, deși este în scaun cu rotile, a învățat să schieze cu un mic ajutor din partea voluntarilor taberei:

“Practic, învățăm să ne dăm pe monoschi și pe dual schi. Sunt aceste scaune pe care noi trecem, de pe scaunul nostru și învățăm, efectiv, să alunecăm pe zăpadă. Este, practic, o bucurie pentru noi, persoanele cu dizabilități, să ne bucurăm de ceea ce ne poate oferi iarnă. Foarte dificil pentru început, până înveți. După aceea, e ca mersul pe bicicletă”.

Cheile Grădiștei este prima tabără din cele opt care se vor mai desfășura și în alte locații din țară.

Mă refer la persoanele cu nevoi speciale, persoane cu dizabilități locomotorii, care învață să schieze pe aceste scaune adaptate, singure. Să cadă, să se ridice, să alunece în stânga, dreapta, să se gospodărească, exact ca și noi. Suntem pe drumul cel bun, pentru că deja ei știu să alunece în stânga, dreapta. Chiar astăzi mai perfecționăm puțin virajele, care se finalizează cu o căzătură, unde vreau să se ridice singuri și să-și continue alunecarea pe zăpadă”, a spus unul dintre organizatorii taberei, Ionuț Stancovici.

Sursa foto: arhivă / facebook / Ionuț Stancovici

Ruxandra Stoica