ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Table interactive și proiectoare pentru unitățile de învățământ din Brașov, până la finalul lunii februarie

Publicat: joi, 19 Ianuarie 2023 , ora 13.38
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Toate unitățile de învățământ din Brașov vor fi dotate, până la sfârșitul lunii februarie, cu table interactive și proiectoare, promit autoritățile locale.

Până la sfârșitul lunii februarie, toate unitățile de învățământ din Brașov vor fi dotate cu table interactive, proiectoare și ecrane de proiecție. Valoarea totală a achizițiilor este de peste 11 milioane de lei.

"Învățământul din Brașov trece la un alt nivel. Am dotat școlile cu echipamente de predare interactive, cu table interactive, cu proiectoare,
toate aceste lucruri cifrându-se la o investiție din bugetul local de peste 11 milioane de lei. Este începutul. Vom continua cu dezvoltarea de proiecte pentru dotarea laboratoarelor, pentru care vom obține finanțare nerambursabilă prin PNRR. Investiția în educație este o investiție pe termen lung. Este cea mai sigură investiție în dezvoltare a unei comunități, iar programul pe care l-am gândit se adresează tuturor școlilor din Brașov", a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Noile echipamente sunt simplu de folosit, iar materia predată se poate trimite elevilor în format electronic.

"Montarea acestor table interactive în toate sălile de clasă reprezintă o etapă importantă în modernizarea și diversificarea mijloacelor de învățământ. Sperăm ca în felul acesta orele de curs să devină mai atractive pentru elevi, iar procesul de învățare să devină mai eficient. Cred că o să le stârnim mai mult interesul decât prin mijloacele clasice de învățământ, și în felul acesta sperăm să fie mai eficienți, să avem rezultate mai bune, procesul de învățare să fie mai ușor”, a precizat directorul Colegiului de Științe ale Naturii Emil Racoviță, Cristina Nițu.

Prin această achiziție, Primăria va dota toate școlile și liceele din Brașov, în funcție de solicitările fiecăreia.

Un sistem compus dintr-o tablă interactivă și un videoproiector ultra short throw. Acestea, împreună creează un sistem de învățământ interactiv. Utilizare foarte intuitivă. Se pot folosi pen-uri sau se poate folosi degetul pentru a desena. Se poate utiliza în mai toate disciplinele, având funcții prestabilite pentru fiecare dintre ele”, a spus reprezentantul furnizorului de echipamente IT, Alexandru Grigorescu.

Montarea acestor echipamente a început în luna decembrie și ar trebui să se finalizeze în aprilie, conform contractului.

Deja s-au finalizat lucrările la 21 dintre școli.

Camelia Vlad