Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori și droguri de mare risc

Publicat: vineri, 20 Ianuarie 2023 , ora 11.07
Sursa foto/video: IPJ Brașov
Sursa foto/video: IPJ Brașov

Șapte persoane au ajuns în arest, în urma a 12 percheziții domiciliare efectuate de oamenii legii în Brașov și București, într-o cauză ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În luna martie 2022, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în județul Brașov ar fi acționat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției. Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor și metoda «loverboy». În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite, atât în săvârșirea activităților mai sus menționate, cât și în închirierea unor apartamente sau publicarea anunțurilor pe diverse site-uri de profil. Bănuiții și-ar fi însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute”, potrivit unui comunicat al IPJ Brașov.

Persoanele bănuite ar fi fost implicate și în trafic de droguri de risc și de mare risc.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de cannabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză”, se mai arată în comunicat.

Dintre persoanele conduse la audieri, șapte au fost reținute pentru 24 de ore, iar Tribunalul Brașov a dispus, mai apoi, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Postul de Poliție Racoș și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din municipiul București, Iași, Vaslui, Bacău, Prahova și Dâmbovița, alături de polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Biroul Județean de Poliție Transporturi Brașov și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto/video: IPJ Brașov




Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Radio România Brașov FM