Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centre de depozitare a deșeurilor voluminoase, în cinci localități brașovene

Publicat: miercuri, 25 Ianuarie 2023 , ora 15.14
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Cinci localități brașovene vor avea posibilitatea să scape gratuit de deșeurile voluminoase.

Localitățile Râșnov, Predeal, Codlea, Zărnești și Tărlungeni vor avea centre de aport voluntar, până la finalul anului 2024.

La acestea, cetățenii pot lăsa fără să plătească, piese de mobilier, baterii sau echipamente electrice și chiar material de construcții.

Cererile de finanțare pentru amenajarea centrelor au fost depuse de Asociația Intercomunitară de Dezvoltare „ISO Mediu” Brașov și au fost acceptate la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Centrul de aport voluntar este menit să preia deșeurile care nu sunt deșeuri menajere și nici reciclabile, cum ar fi saltele, dulapuri sau paturi, de genul acesta. În centrul de aport voluntar ele sunt preluate gratuit de la cetățeni și sunt dezmembrate - lemnul la lemn, pânză la pânză, metal la metal – deci, efectiv, se face o dezmembrare a lor și după aceea se vor trimite către operatorii care vor prelua de exemplu fierul sau pânza. Ceea ce nu se poate recicla se trimite către depozitul de deșeuri menajere”, a explicat președintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov 

Ruxandra Stoica