Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primele carduri de energie ajung la persoanele vulnerabile săptămâna viitoare

Publicat: joi, 26 Ianuarie 2023 , ora 11.13
Sursa foto: www.mfe.gov.ro
Sursa foto: www.mfe.gov.ro

A început tipărirea cardurilor de energie, iar primele vor ajunge la persoanele vulnerabile de săptămâna viitoare, prin poștă, ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, relatează Radio România Actualități.

Teoretic, în întreaga țară ar fi 4 milioane de beneficiari, cu venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună, însă cei care au aceeași adresă vor primi un singur card, pentru că este un singur loc de consum.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a ținut să precizeze că acest card de energie nu este un instrument de plată, el doar certifică faptul că beneficiarul poate folosi sprijinul de la stat, prin intermediul Poștei Române, care va face decontările.

"Persoanele din categoriile vulnerabile trebuie să se prezinte, cu cartea de identitate și cu factura de energie pe care o primesc de la furnizorul de energie electrică, gaze naturale, încălzirea la bloc, lemne de foc, peleți, fie la poștaș, fie la oficiile poștale. De săptămâna viitoare sper să avem și aprobat serviciul de e-mandat poștal, adică să se poată face inclusiv plăți electronice, acolo unde este posibil. După fiecare operațiune, ei trebuie să solicite dovada serviciilor de mandat poștal, este documentul care confirmă că plata va avea loc, respectiv că Poșta Română va vira banii pe care îi primește de la noi, către furnizorul de energie al beneficiarului", a subliniat Marcel Boloș.

Pentru cei care mai au nelămuriri referitoare la mecanismul de utilizare a acestui ajutor de stat, Poșta Română a pus la dispoziție și un număr de telefon: 031.99.66.

Sursa foto: www.mfe.gov.ro 

Radio România Brașov FM