Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Benzi dedicate transportului în comun, pe marile bulevarde din Brașov

Publicat: vineri, 27 Ianuarie 2023 , ora 12.03
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Marile bulevarde din Brașov ar putea avea benzi dedicate transportului în comun.

În acest fel, brașovenii ar fi încurajați să circule mai des cu autobuzul și nu cu mașina personală, iar asta ar contribui la reducerea poluării, consideră președintele organizației municipale PSD Brașov, Lucian Pătrașcu:

“O serie de bulevarde din municipiul Brașov, care au mai mult de trei benzi, ar suporta transformarea primei benzi de circulație în bandă dedicată transportului public în comun. Porțiuni din bld. Gării, Mihail Kogălniceanu, Calea București, 13 Decembrie, Iuliu Maniu, Eroilor și Strada Lungă, pot suporta astfel de transformări, care ar avea ca rezultat eficientizarea transportului în comun”.

Un astfel de proiect există la Primăria Brașov de mai mulți ani, însă pentru că între timp au apărut diverse probleme și modificări, vechiul studiu de fezabilitate nu mai este valabil, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea:

“A trebuit să facem o serie de modificări la acest proiect, iar cea mai mare problemă a reprezentat-o creșterea de prețuri, astfel încât am fost nevoiți să actualizăm indicatorii tehnico-economici. Sperăm ca anul acesta să și începem, să și finalizăm acest proiect. Este un proiect, să spunem, test, pentru municipiul Brașov, mai ales că vizează arterele principale din oraș pe care circulă foarte multe din mijloacele de transport în comun”.

Sursa foto: arhivă

Sorin Țîrcă