Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Plan Urbanistic general nou, la Sânpetru

Publicat: vineri, 27 Ianuarie 2023 , ora 12.27
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru

Primăria Sânpetru pregătește un nou Plan Urbanistic General al comunei, precum și un Regulament local de urbanism. Asta după ce în ultimii ani s-a construit haotic, iar multe dintre clădirile noi au depășit regimul de înălțime.

Zilele trecute s-a încheiat licitația publică pentru desemnarea unei firme specializate care se va ocupa de viitoarele documentații.

În prezent, primăria eliberează certificate de urbanism după vechiul PUG, ce nu a mai fost actualizat din anul 2002.

“Este destul de dificilă situația, ținând cont că PUG-ul vechi, cel după care funcționăm în momentul de față, reglementează doar o anumită zonă din comună. În zonele care nu sunt cuprinse în PUG-ul vechi, proprietarul terenului elaborează un PUZ pe acel teren și, cumva, nu există reglementări. El poate să vină cu fel și fel de propuneri. Chiar s-a întâmplat ca în comuna Sânpetru să se elaboreze și PUZ-uri cu blocuri de 8 etaje, de 10 etaje, chiar de 16 etaje am avut la un moment dat. Adică nu putem avea blocuri lângă case. Trebuie să ținem cont și de anumite ferme care există aici în comună de mult timp. (...) Avem o rezervație naturală pe care trebuie să o protejăm”, a spus primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire.

Ruxandra Stoica