Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

27 ianuarie - Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Publicat: vineri, 27 Ianuarie 2023 , ora 16.07
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La 78 de ani de la eliberarea lagărul nazist de la Auschwitz-Birkenau, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată și la Brașov, la Sinagoga de la Poarta Șchei.

Aici, elevii brașoveni au avut ocazia să afle mai multe despre ce s-a întâmplat în acea perioadă sumbră din istoria omenirii.

Elevii de la liceul Național Andrei Șaguna au pregătit și un moment special pentru a marca evenimentul.

"Am pregătit câteva cântece și o poezie despre ce a însemnat Holocaustul. N-a fost neapărat ceva lacrimogen, pentru că nu ăsta e scopul", ne-a spus o elevă.

Am citit o parte din jurnalul unei supraviețuitoare. Scopul jurnalului este să spună - cum a spus și domnul rabin - că «we remember», că există supraviețuitori și a fost într-adevăr o tragedie”, a precizat un elev.

Ca în fiecare an, tradițional, copiii din liceele și școlile brașovene, prin grija Inspectoratului Școlar, vin să afle ce s-a întâmplat cu strămoșii noștri în această perioadă. Evident, Holocaustul este cunoscut de toată lumea, dar de multe ori detaliile fac diferența și aceste detalii sunt cele care stârnesc curiozitatea și este bine. Noi rememorăm acest eveniment an de an, tocmai pentru a nu uita aceste lucruri”, a spus președintele Comunității Evereilor din Brașov, Dan Rosenberg.

27 ianuarie - Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită în 2005, de Națiunile Unite.


Ruxandra Stoica