Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov. Nu se va putea schia, însă, pe toate pârtiile

Publicat: vineri, 27 Ianuarie 2023 , ora 18.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

De mâine, începând cu ora 9.00, se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov, dar numai pe partea superioară a masivului și pe cele două pârtii de începători, Bradul și Stadion.

În partea superioară, stratul de zăpadă bătătorită măsoară între 15 și 30 de centimetri și toate pârtiile sunt amenajate.

Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia, telescaunul de 6 locuri, precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare.

Tarife 

Anul acesta vom plăti mai mult pentru o zi la schi în Poiană. Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizări fiind sub rata inflației din luna decembrie.

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte, pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte.

Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult.

Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei, iar copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore. Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există trei puncte de vânzare - casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră – dar și două automate, amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

Cei care doresc să își încarce cu puncte ski-pass-urile o pot face și online, prin intermediul aplicației, pe platforma www.skibv.ro.

Transport

Tot de mâine se redeschid și liniile de transport în comun 60 și 100, care asigură legătura între Park&Ride-ul din Poiana de jos și stația inferioară a telegondolei, respectiv între Gară și Poiana Brașov.

Recomandări Salvamont

Salvamontiștii brașoveni au câteva recomandări pentru iubitorii sporturilor de iarnă:

- purtați întotdeauna echipament adecvat din care să nu lipsească casca, ochelarii, mănușile de schi și, nu în ultimul rând, protecția de coloană,

- schiați cu o viteză care să vă permită să mențineți întotdeauna controlul, pentru a putea evita sau opri în siguranță, indiferent de manevrele celor de dinaintea voastră,

- adaptați permanent viteza condițiilor meteo, de trafic, stării pârtiilor, dar mai ales pregătirii voastre, atât tehnice, cât și fizice,

- în zonele înguste, nu staționați niciodată, iar când schiați, asigurați-vă că lăsați culoare de trecere, pentru ca alți schiori să vă poată depăși în siguranță,

- schiorilor începători li se recomandă să apeleze cu cea mai mare încredere la un instructor de schi autorizat,

- schiorii avansați sunt sfătuiți să nu iasă niciodată de pe pârtiile amenajate, deoarece stratul de zăpadă poate ascunde multe pericole.

Nucu Jalea