ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iarna ... pe drum

Publicat: sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 , ora 8.24

Mare atenție șoferi! La această oră ninge în toate zonele montane din județul Brașov, astfel că sunteți sfătuiți să circulate cu prudență și să adaptați, în permanență, viteza la condițiile de drum. Intervenția utilajelor de deszăpezire a DRDP Brașov continuă și la acestă oră.
Ninsorile abundente au afectat în special zonele montane din județele Brașov, Covasna și Harghita.
Potrivit purtătorului de cuvânt a DRDP Brașov, Robert Elekes, aseară, pe DN1 între Cotul Donului și Predeal 3 utilaje de deszăpezire au fost blocate în coloană, în sensul de urcare. Din acest motiv distranța de 40 de km dintre Bușteni și Brașov, a fost parcursă în mai bine de 6 ore.
Tot aseară, 80 de autocamioane au așteptat la ieșirea de pe centura ocolitoare a Brașovului pentru a intra pe DN1, acolo unde, în dreptul localității Azuga, un autotren s-a lovit de un autoturism și a blocat sensul de mers către București. După aproximativ trei ore, drumarii au reușit să elibereze un sens de mers pe DN 1 A spre Cheia.
Meteorologii spun că precipitațiile vor continua pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână și au emis chiar și avertizări cod galben de ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.
Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanța de siguranță în mers, când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre periculoase când vizibilitatea este redusă din cauza viscolului, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice.

FOTO: DRDP Brașov 

Radio România Brașov FM