Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Local a aprobat reglementările privind construcțiile în pantă

Publicat: marți, 31 Ianuarie 2023 , ora 18.10
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Consiliul Local a aprobat, în ședința de astăzi, hotărârea privind „Reglementările Juridice și Tehnice cu privire la întocmirea Documentațiilor de Urbanism pentru construirea pe terenuri în pantă”, prin care este clarificat modul în care se construiește în municipiul Brașov în zonele de dealuri, versanți, terenuri în pantă.

Obiectivul acestor reguli este de a reduce la minim impactul construcțiilor asupra cadrului natural, prin crearea unui mecanism de control al transformării peisajului local.

Înainte de aprobarea proiectului, câteva zeci de cetățeni, parlamentari, consilieri locali, reprezentanți ai executivului, avocați și dezvoltatori au luat cuvântul, pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la acest document.

Intervențiile la microfon au generat discuții în contradictoriu.

La votul final, regulamentul a trecut cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:

Noul act introduce o serie de indicatori de control cum ar fi: limitarea unei ponderi maxime a terenului afectat de construcții și amenajări și a unei ponderi minime de teren păstrat în stare naturală, iar ponderea suprafeței de spații verzi va fi de minimum 50%.

În ce privește înălțimea clădirilor, documentul clarifică modul de calcul al nivelurilor, astfel încât să nu mai existe situații în care dintr-o latură numărul de niveluri este de P+2, iar din partea opusă să fie P+5, diferența fiind până acum încadrată ca „nivel subteran“.

O altă prevedere importantă este cea care vizează locuințele colective. Pentru a se evita situațiile în care pe aceste terenuri se construiesc ansambluri de blocuri cu multe niveluri, numărul maxim de apartamente dintr-o clădire este limitat la șase.

Ședința de astăzi poate fi vizionată aici:


Nucu Jalea