ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși

Publicat: luni, 6 Februarie 2023 , ora 12.58

Brașovenii sunt invitați, în 21 februarie, de la ora 19.00, la Galeria Ora 0, la Dezleganie sau Ritualul, un spectacol sonor, dedicat lui Constantin Brâncuși, de la a cărui naștere se împlinesc 147 de ani.

Dezleganie este susținut de Sergiu Corbu Boldor și este construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit.

“Ceea ce face Sergiu Corbu Boldor pe scenă este faptul că își construiește prin sunet o sculptură, care poate să fie simțită, nu văzută. Acest spectacol a pornit de la ideea Coloanei lui Constantin Brâncuși, iar sunetul crește pe măsură ce publicul poate să asiste și să simtă ceea ce se întâmplă pe scenă. Este un spectacol atipic, pentru că fiind vorba de sunet, spectatorul are o experiență intimă a lui, în interiorul lui, cu ceea ce vede și simte și ceea ce transmite artistul de pe scenă. Deci este o legătură și între artiști și public destul de intimă”, a precizat managerul de proiect Elena Luiza Mitu.

Intrarea la eveniment este contracost, prețul unui bilet fiind de 40 de lei.

Conceptul a mai fost prezentat în țară, în turnee, începând din 2020.

Adina Chirvasă