Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi puteți propune Primăriei Brașov proiecte de dezvoltare a orașului

Publicat: miercuri, 8 Februarie 2023 , ora 13.51
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

De astăzi puteți propune Primăriei Brașov proiecte de dezvoltare a orașului.

Municipalitatea a lansat programul de bugetare participativă, prin care cetățenii pot propune și pot alege proiectele pe care municipalitatea să le implementeze, începând cu acest an.

Suma alocată pentru program este de 2 milioane de lei, câte 500.000 de lei pentru proiectul câștigător din fiecare categorie: orașul verde, orașul mobil, orașul relaxat, oraș al comunităților.

În acest an, programul deschide posibilitate ca și minorii să propună proiecte.

"Începând de anul acesta, propunerile vor putea fi făcute de toate persoanele care au domiciliul sau reședința în municipiul Brașov, care au minim 14 ani.
În acest fel, le dă posibilitatea și celor tineri să vină cu idei și propuneri care să fie implementate în Brașov și să fie adaptate pentru așteptările și nevoile lor. Îi așteptăm pe toți brașovenii să facă cât mai multe propuneri și după aceea, din 23 martie să voteze propunerile pe care Primăria trebuie să le implementeze", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectele pot fi înscrise în platforma bugetareparticipativa.primariabrasovenilor.ro până în 22 februarie.

Până în 8 martie acestea vor fi evaluate, iar după etapa de clarificări, începe etapa de vot, din 23 martie până în 6 aprilie.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în 10 aprilie.

Vă reamintim că bugetarea participativă nu înseamnă alocarea fondurilor necesare implementării către cei care fac propunerile, ci proiectele câștigătoare sunt implementate de serviciile de specialitate din Primăria Brașov.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă