Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se deschide întregul domeniu schiabil din Poiana Brașov

Publicat: sâmbătă, 11 Februarie 2023 , ora 8.17

Din acest weekend se deschid toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și, totodată, va începe amenajarea 'S'-ului mare, legătura dintre Lupului superior și Lupului inferior, care a mai fost deschisă doar de trei ori în ultimii 10 ani.

Potrivit Primăriei Brașov, odată cu ninsorile din ultima perioadă, dar și datorită temperaturilor scăzute care au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe tot domeniul schiabil, au fost amenajate și ultimele pârtii de pe masivul Postăvarul: Subteleferic, Stâna și Zidul mic, astfel că, de sâmbătă, se va putea schia pe toate pârtiile din masiv, de la cele pentru începători, la cele negre.

Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm.

Vineri, se schia în condiții bune în zona superioară a pârtiei Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului inferior și pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.

La momentul deschiderii sezonului de schi, în urmă cu două săptămâni, s-a schiat doar pe aproximativ 30-35% din domeniul schiabil, restul pârtiilor fiind amenajate progresiv de atunci și până în prezent.

Radio România Brașov FM