ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școlile din Brașov vor fi dotate cu noi echipamente digitale

Publicat: luni, 13 Februarie 2023 , ora 14.41
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Toate școlile și grădinițele din municipiu ar putea fi dotate cu noi echipamente digitale, mobilier și materiale didactice, dacă va fi aprobată solicitatea de finantare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, depusă zilele trecute de Primăria Brașov.

Valoarea proiectului se ridică la 76 de milioane de lei.

Realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, proiectul propune dotarea sălilor de clasă, a laboratoarelor școlare, a cabinetelor școlare, a laboratoarelor de informatică și atelierelor de practică din 64 de unități de învățământ de pe raza municipiului Brașov.

“Primăria continuă programul de dotare a unităților de învățământ din municipiul Brașov cu echipamente, materiale și mobilier de ultimă generație, astfel încât acestea să ofere cele mai bune condiții copiilor și tinerilor din orașul nostru. După implementarea acestui proiect, clasele de la unitățile de învățământ din Brașov să ofere aceleași condiții ca orice unitate școlară din Europa”,
a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Totodată, este prevăzută înființarea a 47 săli de clasă, 29 de laboratoare, 25 cabinete școlare, 4 cabinete de asistență pedagogică și 2 săli de sport.

Reamintim că, printr-un alt proiect de investiții demarat anul trecut, până la sfârșitul lunii februarie, toate aceste unități de învățământ vor fi dotate cu table interactive, proiectoare și ecrane de proiecție. De această dată, investițiile sunt asigurate cu finanțare de la bugetul local, în valoare de peste 11 milioane de lei.

Camelia Vlad