ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” vor fi finalizate la timp, dau asigurări autoritățile

Publicat: luni, 13 Februarie 2023 , ora 17.24
Sursa foto: arhivă / colegiulbaiulescu.ro
Sursa foto: arhivă / colegiulbaiulescu.ro

Șantierul de reabilitare de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu va fi finalizat conform contractului de finanțare. Cel puțin așa dau asigurări reprezentanții municipalității.

Șantierul de reabilitare de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu va fi finalizat conform contractului de finanțare. Cel puțin așa dau asigurări reprezentanții municipalității.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la începutul anului 2022, dar, pe parcurs s-a constatat că este nevoie de anumite modificări.

„Am fost nevoiți să prelungim termenul de execuție, deoarece în momentul în care s-au efectuat săpături la fundație s-au identificat unele zone care au trebuit consolidate. S-a făcut expertiza tehnică, să vedem care sunt zonele, care sunt soluțiile. S-a finalizat expertiza tehnică, astfel încât putem să facem și această etapă de consolidare a fundațiilor. Contractul este în vigoare până la sfârșitul lunii august. Din discuțiile pe care le avem cu constructorul, acest termen va fi respectat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectul pentru reabilitarea Colegiului „Maria Baiulescu” este printr-un contract cu finanțare europeană și a fost semnat în luna martie a anului 2021.

Asocierea de firme care a câștigat licitația a depus o ofertă de 7,8 milioane lei, fără TVA.

Dacă proiectul nu este finalizat până la sfârșitul anului 2023, municipalitatea brașoveană ar putea fi pusă în situația de a nu primi finanțarea europeană integrală.

În timpul lucrărilor, activitatea didactică a Colegiului „Maria Baiulescu” se desfășoară după amiaza, la Școala Gimnazială nr.1 și Liceul „Andrei Mureșeanu”.

Sorin Țîrcă