ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Frigidere transformate în biblioteci, la Râșnov

Publicat: marți, 14 Februarie 2023 , ora 12.34
Sursa foto: EUROPE DIRECT Rasnov
Sursa foto: EUROPE DIRECT Rasnov

Două frigidere vechi, pictate de către copiii de la Clubul Copiilor Râșnov-Zărnești, au fost transformate în biblioteci pentru comunitate.

Însoțite de mesajul „Dezgheață-ți pofta de citit!”, FrigoBibliotecile vor fi joi scoase în stradă, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului.

Ne-am gândit că e un moment foarte bun să ieșim în stradă cu cititul, să aducem aminte oamenilor cât de frumos și de plăcut poate să fie cititul. Am implicat câțiva elevi de la Școala Peter Thal Râșnov și vom face un flashmob. Vom ieși în stradă, în fața Centrului Schubz, cu o «FrigoBibliotecă», așa încât ne veți găsi pe 16 februarie, începând cu ora 12.00, timp de o oră, împreună cu copiii. Vom citi cu voce tare fragmente din cărțile din mica bibliotecă și vom încerca să-i implicăm pe trecători în jocul nostru”, a precizat coordonatorul grupului de voluntari Europe Direct Râșnov, Ioana Vașoti.

Astfel, oamenii sunt încurajați să împrumute cărți din FrigoBiblioteci, să le citească, apoi să le înapoieze sau chiar să îmbogățească micul fond de carte cu titluri noi.

Sursa foto: EUROPE DIRECT Rasnov

Camelia Vlad