ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aleșii locali PSD vor gratuitate pentru copiii brașoveni la transportul pe cablu din Poiană

Publicat: miercuri, 15 Februarie 2023 , ora 9.31
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Pentru a încuraja mișcarea în aer liber, copiii din Brașov ar trebui să beneficieze de gratuitate la transportul pe cablu din Poiană cel puțin o zi pe săptămână.

Propunerea vine din partea consilierului local PSD Raluca Stancu, care a dat ca exemplu alte orașe care oferă mai multe facilități celor mici:

“Ar fi necesar ca la Brașov, oraș de munte, în care tradiția practicării sporturilor de iarnă are o istorie îndelungată, municipalitatea să ia măsuri pentru a facilita accesul brașovenilor la astfel de programe. Avem exemplul municipalităților din Bușteni și Sinaia, de asemenea localități montane care au facilități de practicare a sporturilor de iarnă și care aplică cu succes acest gen de programe de stimulare a practicării schiului”.

Pe de altă parte, reprezentanții primăriei spun că nu pot să ofere astfel de facilități celor mici pentru că municipalitatea nu deține instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov.

“Dacă vorbim de practicarea schiului sau snowboard-ului, ceea ce am reușit - în condițiile în care municipiul Brașov deține doar două instalații de transport pe cablu, majoritatea instalațiilor de transport pe cablu din Poiană aparțin unei firme private - este faptul că am reușit să menținem tarifele foarte jos comparativ cu alte stațiuni. Este destul de greu ca municipalitatea să ofere facilități până nu reușim să cădem de acord cu operatorul privat, care, cum am spus, are majoritatea sistemelor de transport pe cablu”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În acest moment, în traifele la transportul pe cablu pentru copii variază între 30 de lei, o cartelă cu 10 puncte până la 390 de lei una cu 240 de puncte.

Sorin Țîrcă