ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Piața „Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană, pe 11 martie

Publicat: miercuri, 15 Februarie 2023 , ora 9.35

Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov găzduiește sâmbătă, 11 martie, între orele 10.00 și 13.00, Piața “Semințe cu suflet”, care constă în donații și schimb de semințe de flori și legume locale asigurate de o rețea de experți pasionați de agricultură ecologică.

Piața ”Semințe cu suflet” permite celor care doresc să cultive legume sau fructe din soiuri vechi să primească gratuit semințe, material săditor, în limita stocului disponibil.

Participanții și vizitatorii sunt invitați să aducă la schimb propriile semințe, desigur, netratate, pentru a contribui la această rețea care se bazează pe generozitate.

“Semințe cu suflet este un spațiu al prieteniei, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor. Acesta este un proiect al unor voluntari, agricultori, deciși să păstreze și să perpetueze soiurile românești de fructe și legume. Inițiatorul și sufletul acestui grup este doamna Rodica Meiroșu, fermier pasionat din Buzău. Vor participa agronomi din țară și județul Brașov, care vor expune și vor da la schimb semințe, precum și plante și răsaduri. Agricultorii din Brașov sunt invitați la această întâlnire, pentru a cunoaște această experiență și pentru a intra în contact cu profesioniști agricoli. (…) Subliniem că în cadrul pieței «Semințe cu suflet» nu se pot cumpăra semințele, iar semințele disponibile sunt limitate, astfel încât ele se distribuie în așa fel încât soiurile vechi să poată ajunge la un număr cât mai mare de persoane”, au precizat organizatorii.

Evenimentul va avea loc la sediul central al Bibliotecii, din Livada Poștei și se va încheia în momentul în care se epuizează semințele, astfel încât este recomandat ca vizitatorii să ajungă și să fie prezenți la ora deschiderii.

Radio România Brașov FM