Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bază și dispecerat Salvamont Zărnești, la Plaiul Foii

Publicat: joi, 16 Februarie 2023 , ora 10.38
Sursa foto: Salvamont Zărnești
Sursa foto: Salvamont Zărnești

Salvamont Zărnești va avea centrul de comandă, inclusiv dispeceratul, la Plaiul Foii după ce vor fi încheiate lucrările pentru amenajare.

“Suntem hotărâți ca anul acesta să depunem toate eforturile pentru a finaliza baza din Plaiul Foi, unde intenția noastră este să dezvoltăm un dispecerat, să avem permanență, astfel încât orice solicitare ar veni să poată fi onorată. Pe lângă acest lucru, bineînțeles că oamenii noștri vor urma toate stagiile de pregătire și de menținere a tonusului ridicat și a formei fizice și a specializărilor care trebuiesc tot timpul continuate”, a precizat șeful Serviciului, Dorin Drăgoi.

Înființat încă din anul 1970, Serviciul Salvamont Zărnești acoperă o mare parte din intervențiile pe Masivul Piatra Craiului și oferă sprijin și salvatorilor montani din zonele Bran, Moieciu și Fundata.

De la 1 februarie, Salvamont Zărnești se află în subordinea directă a Primăriei Zărnești.  

“Serviciul Salvamont a funcționat și până acum, doar că el nu era în subordinea Primăriei, ci era undeva la o societate care se afla în subordinea Consiliului Local. Am obținut donații, ne-au ajutat oameni de bine din județul Brașov și avem și o autoutilitară să efectuăm misiuni de salvare special pentru ei, dedicată. Sunt un element important, având în vedere muntele pe care îl avem, care e foarte frumos, dar și foarte periculos și atunci resursa umană este disponibilă. Avem niște băieți foarte, foarte faini care sunt dispuși să sară în ajutorul oamenilor oricând”, a spus primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan.

În prezent, din serviciul Salvamont Zărnești fac parte opt salvatori montani, la nevoie ajutați de peste 40 de voluntari cu atestat sau în curs de atestare.

Sursa foto: Salvamont Zărnești 

Camelia Vlad