Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă o zi cu număr mare de intervenții pentru salvamontiștii din Poiană

Publicat: vineri, 17 Februarie 2023 , ora 8.47
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov

Încă o zi cu număr mare de intervenții pentru salvamontiștii din Poiana Brașov. Aceștia au fost solicitați să intervină, ieri, în 20 de cazuri, în sprijinul a 23 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au rămas blocate în afara domeniului schiabil.

Patru persoane s-au accidentat și au fost predate echipajelor SAJ/SMURD pentru a fi transportate la spital.

De asemenea, patru turiști au rămas blocați pe pârtia Subteleferic, în timp ce alte două persoane s-au aventurat în afara pârtiilor amenajate și s-au rătăcit în pădure, una fiind găsită după lăsarea întunericului.

Paradoxal, în zilele în care pârtiile se prezintă într-o stare excelentă, iar condițiile meteo permit o vizibilitate bună, continuăm să înregistrăm un număr foarte mare de persoane care necesită ajutor. Reamintim schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia. Să nu mai părăsească pârtiile amenajate, deoarece riscul de accidentare sau rătăcire este unul semnificativ. Pârtiile sunt preponderent acoperite cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care și tocește repede canturile, făcând schiurile greu de controlat. În aceste condiții, pentru un control optim, servisați schiurile/snowboard-urile și ascuțiți periodic canturile”, au transmis salvamontiștii brașoveni.

De la începutul sezonului de schi, salvatorii montani au intervenit la peste 194 de solicitări, în sprijinul a 199 de persoane.

Radio România Brașov FM