ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Imagini inedite surprinse de camerele mobile amplasate la Aeroportul de la Brașov

Publicat: sâmbătă, 18 Februarie 2023 , ora 11.46

Un șoim în imagini mărite de 30 de ori. Asta au văzut controlorii de trafic de la Arad, live, pe Aeroportul Internațional Brașov.

Pasărea de pradă a fost filmată, zilele trecute, de camerele mobile amplasate pe clădirea de contingență, care au mai surprins și alte vietăți cum ar fi iepuri, vulpi sau chiar fazani.

În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduși șoimi care să țină la distanță stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranța aeronavelor, la Brașov aceste răpitoare sunt la ele acasă și sunt convins că ne vor ajuta să avem zboruri fără incidente provocate de înaripate” a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea pe pagina sa de facebook.

Șeful administrației județene a ținut să precizeze că sistemul remote este unul proactiv, venind în întâmpinarea pilotului, înainte ca acesta să ajungă să se confrunte cu o problemă pe pistă.

Camerele mobile dispun de funcția de tracking, cu ajutorul căreia pista este „scanată” de la un capăt la altul pentru a se detecta orice anomalie sau obstacol, ceea ce reprezintă un element de siguranță în plus față de ceea ce asigură un turn de control clasic.

Sursa foto / video: Facebook / Adrian Ioan Veștea


Radio România Brașov FM