Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prevenirea situațiilor de urgență, o prioritate pentru ISU, au precizat reprezentanții instituției în urma reacțiilor din mediul online

Publicat: luni, 20 Februarie 2023 , ora 15.32

Mai mulți brașoveni s-au plâns pe rețelele sociale în urma transmiterii unui mesaj RO-ALERT în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:30.

Mesajul anunța un cod portocaliu de vijelie, care era valabil până la ora 6:00 dimineața.

"În acel
moment se puteau afla pe stradă persoane care lucrau schimbul III, care se îndreptau spre locul de muncă. Puteau fi surprinși de vijelie și de vânt și bineînțeles că valorile noastre sunt altele. Pentru noi, salvarea vieții persoanelor și prevenirea situațiilor de urgență rămâne o prioritate. (...) Cu siguranță, dacă o persoană ar fi fost rănită în urma vântului puternic, populația ar fi fost nemulțumită de faptul că nu s-a transmis mesajul RO-ALERT (...) Preferăm să prevenim unele situații și să transmitem mesajul. Nu avem de unde să știm ce se va întâmpla, dar este mai bine mult mai bine să previi decât să constați", a precizat maiorul Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

După ce mai multe persoane au declarat că s-au speriat că ar putea fi vorba de un cutremur, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov amintește că într-o astfel de situație, mesaje cu sfaturi pentru populație nu se transmit înainte, ci după cutremur.

De asemenea, ISU Brașov recomandă populației să nu își dezactiveze opțiunea de primire a mesajelor de urgență RO-ALERT.

Sorin Țîrcă