ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sponzorizare de peste 7 milioane de lei pentru HOSPICE Casa Speranței. Fundația își propune să mai construiască două spitale

Publicat: miercuri, 22 Februarie 2023 , ora 17.52
Sursa foto: HOSPICE Casa Speranței
Sursa foto: HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței va putea oferi în acest an servicii de îngrijire paliativă în beneficiul a peste 5.000 de pacienți, adulți și copii bolnavi de cancer, precum și a familiilor acestora, datorită unei sponsorizări de 7 milioane de lei din partea OMW Petrom.

Astfel, fundația își va concentra eforturile financiare și de strângere de fonduri pentru construirea a două noi spitale pentru cazurile grave și foarte grave: unul în Brașov, altul în Adunații-Copăceni, județul Giurgiu.

“Datorită faptului că avem acum suport financiar pentru a oferi aceste servicii, anunțăm cu mare bucurie că dăm startul campaniei de strângere de fonduri pentru a construi nu unul, ci două noi spitale de paliație. Având asigurate serviciile în structura noastră actuală, putem să ne uităm spre viitor. Dorim să începem să strângem fonduri ca să construim un spital nou în centrul României, la Brașov, pentru adulți și copii bolnavi incurabil și, totodată, un spital nou lângă București, care va fi destinat numai cazurilor pediatrice grave și foarte grave”, a precizat directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.

Peste 170.000 de pacienți au nevoie de îngrijire paliativă în fiecare an, dar numai unul din cinci primește astfel de servicii, a adăugat Mirela Nemțanu.

Mai mult, 11 județe din România nu au furnizor de îngrijire paliativă.

De la înființare, cu 30 de ani în urmă, Fundația HOSPICE Casa Speranței, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, a ajutat peste 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători.

Sursa foto: HOSPICE Casa Speranței 

Camelia Vlad