Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concurs de caligrafie pentru elevii brașoveni

Publicat: luni, 27 Februarie 2023 , ora 16.00

Sute de elevi din județul Brașov participă, în această perioadă, la un concurs de caligrafie.

Inițiativa aparține unor profesori de limba română, iar scopul este acela de a-i determina pe elevii care scriu tot mai mult pe computer sau pe telefon să redescopere scrisul de mână.

Totul a pornit dintr-un gând al unor colegi de-ai mei de română, gând venit în urma evaluării la examenele naționale. Găseam din ce în ce mai des lucrări - și găsim în fiecare an - lucrări de substanță, foarte bune, cu o lizibilitate precară și ne-am gândit că totuși acest concurs nu trebuie să stea undeva în sfera ineditului, ci în sfera normalității. Astfel încât ne-am hotărât să încurajăm caligrafia, efectiv acel scris frumos”, a spus profesorul Cristian Vieru, organizator al concursului, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM.

Concursul, la care s-au înscris 700 de elevi din 35 de școli brașovene, este organizat de Școala Profesională Kronstadt, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și cu Biblioteca Județeană și se desfășoară în două etape.

Ce au avut copii de făcut în primă fază a fost să aleagă un text, împreună cu profesorii de română coordonatori, să aleagă un text potrivit vârstei lor și să-l copieze pe un tipizat al concursului. În cea de a 2-a etapă, copiii calificați vor trebui să vină la sediul Școlii Kronstadt, într-una din zilele din martie și să își scrie gândurile tot pe o foaie, evident, scrise caligrafic”, a adăugat Cristian Vieru.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse la Secția de Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.

Interviul integral, aici:





Radio România Brașov FM