Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost semnat contractul pentru reabilitarea DJ 102 I, Valea Doftanei

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 9.49
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Aseară a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 102 I, Valea Doftanei, care face legătura între județele Prahova și Brașov.

La acest eveniment, care a avut loc la sediul Primăriei Valea Doftanei, au participat prim-ministrului Nicolae Ciucă și reprezentanți ai Guvernului, alături de cei ai Companiei Naționale de Investiții și ai administrațiilor din cele două județe.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 102 I Câmpina – Săcele, pe o lungime de aproximativ 26 km, are valoarea de 405 milioane de lei.

Acesta a fost semnat de conducerea Companiei Naționale de Investiții și cea a firmei care a câștigat licitația.

Proiectul este finanțat din fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul național de construcții de interes public sau social.

Județele Brașov și Prahova vor finanța din venituri proprii cheltuieli totale în sumă de 26 de milioane de lei, pentru lucrări neeligibile prin program.

Proiectul este amplu, având în vedere că drumul județean DJ 102 I este considerat strategic, în condițiile în care face legătura între județele Prahova și Brașov, acesta traversând Munții Baiului, prin pasul Predeluț, la o altitudine de 1285 m.

Acest tronson de drum se dorește a fi o posibilă soluție alternativă pentru decongestionarea traficului înregistrat pe Drumul Național 1, până la momentul construcției autostrăzii Comarnic – Brașov.

Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Camelia Vlad