Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centru mobil de comandă pentru salvamontiștii piloți de drone

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 10.00
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Un centru mobil de comandă pentru operațiunile de salvare a persoanelor rătăcite pe munte a fost prezentat savamontiștilor brașoveni care vor să devină piloți de drone.

Ansamblul este alcătuit dintr-o autospecială 4X4, troliu profesional, stație radio, ecran LED și un sistem modern de furnizare internet 5G.

Voluntarii și angajații din cadrul Serviciului Public Salvamont Brașov au participat la prezentarea unui centru mobil de analiză a datelor. Acesta aparține unui partener al nostru, Asociației Salvatorilor Voluntari SAR și este momentan operațional la nivelul județului Brașov. Centru de comandă și analiză a datelor este dotat corespunzător pentru a face față oricărei situații în teren accidentat. Persoanele care au participat la acest seminar au putut vedea diferite drone și am discutat punctual despre fiecare echipament în parte și situația în care acesta se folosește”, a explicat șeful Serviciului Județean Salvamont, Sebastian Marinescu.

Cursurile la care iau parte 10 salvamontiști brașoveni se vor încheia pe 1 aprilie, după care va urma o perioadă de pregătire practică.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Sorin Țîrcă