ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Liviu Corneliu Babeș, comemorat, astăzi, la Brașov

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 10.21
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Eroul martir Liviu Corneliu Babeș, care și-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Brașov în semn de protest față de regimul comunist, va fi comemorat printr-o mulțime de activități, astăzi, la Brașov.

Pe lângă obișnuita întâlnire de la baza pârtiei Bradul și slujba religioasă din Poiana Brașov, de la ora 15:00, la Banca de Cultură Apollonia vor avea loc mai multe evenimente artistice și culturale.

Unul dintre aceste evenimente este o conferință susținută de Lucia Hossu-Longin, cunoscută jurnalistă de televiziune, cea care realizat de-a lungul mai multor ani Memorialul Durerii și care a și scris o carte dedicată gesturilor eroilor de dinainte de 1989”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Vă reamintim că Liviu Corneliu Babeș s-a autoincendiat, pe pârtie, în data de 2 martie 1989.

În 1997, el a fost declarat Erou Martir, iar Consiliul Local l-a desemnat post-mortem, Cetățean de onoare al Brașovului.

O stradă din Brașov poartă astăzi numele lui Liviu Corneliu Babeș.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Sorin Țîrcă