ACUM:
16.00
Buletin de știri
Urmează:
16.03
Sens unic (continuare)
Apoi:
17.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Copiii și tinerii pot învăța cum este să fii ranger, în cadrul programului „Junior Ranger”

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 17.01
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia își propune să crească noua generație de lideri pentru natură și lansează programul „Junior Ranger”.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste de peste 12 ani, pe care-i implică în mai multe activități despre natură, alături de rangerii fundației.

Ne-a spus mai multe directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos:

"O meserie nouă, puțin cunoscută în țara noastră. Ranger-ul este cel care are grijă de faună, de pădure, face tururi ghidate și se ocupă în special de ariile naturale protejate. Noi ne dorim să formăm noua generație de lideri pentru natură și pornim din școală cu copiii din zonele noastre de proiect. În primă etapă vor intra 40 de copii, care vor participa la o tabără despre natură, în care vor învăța foarte multe lucruri interesante despre natura Munților Făgăraș, specii, biodiversitate, ecosistem, cum este să fie ranger. Vor avea o mulțime de activități practice și vor face multe drumeții".

Pentru început, sunt așteptați copiii din zonele Rucăr, Podul Dâmboviței, Dragoslavele, Lerești și Nucșoara.

Proiectul are sprijinul Parcului Național Pădurile Bavareze în stabilirea activităților pentru micii cursanți.

Camelia Vlad