ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au fost lansate programele de finanțare nerambursabilă din bugetul județean

Publicat: luni, 6 Martie 2023 , ora 16.28
Sursa foto: captură video / Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: captură video / Facebook / Consiliul Județean Brașov

Au fost lansate programele de finanțare nerambursabilă din bugetul județean.

Valoarea totală a finanțărilor nerambursabile pe care le va acorda Consiliul Județean Brașov în acest an depășește 6.5 milioane de lei.

Suma este cu 30 de procente mai mare decât cea de anul trecut.

Cele mai mari bugete au fost stabilite pentru proiectele operatorilor culturali din domeniul privat, respectiv 1,8 milioane de lei, pentru sportul de performanță, 1,2 milioane de lei, iar pentru culte și proiecte sociale, câte 1 milion de lei fiecare.

De vineri, 3 martie a și început lansarea lor. Ele vor fi lansate etapizat. Astăzi, de exemplu, se lansează programul de finanțare pentru cultură beneficiar de drept privat. Vineri, a fost lansat pentru cultură beneficiar drept public și urmează să se lanseze la intervale de două-trei zile și celelalte programe de finanțare - pentru sport, sportul de performanță și sportul pentru toți, tineret și culte”, a precizat vicepreședintele CJ Brașov, Szenner Zoltan.

Anul acesta, ghidurile de finanțare au suferit ajustări, impuse de modificările legislative din ultima perioadă.

Dacă în cazul programelor dedicate proiectelor culturale, anul trecut valoarea maximă care se putea obține era de 100.000 pentru proiecte mari și 50.000 pentru proiectele mici, în acest an vorbim de o alocare financiară în valoare de 120.000 pentru proiecte mari și 60.000 pentru proiectele mici. O altă noutate este reprezentată și de introducerea contribuției în natură, ca și cofinanțare din partea beneficiarului. În cazul contractelor de voluntariat, acestea pot fi cuantificate raportându-se la valoarea salariului minim brut pe economie”, a precizat directorul executiv al Direcției Management Proiecte din cadrul CJ Brașov, Imelda Tóásó.

Potrivit calendarului stabilit de administrația județeană, pot fi depuse proiecte pentru obținerea de finanțări nerambursabile până luna viitoare, ultimele la categoria Culte, în 20 aprilie.

Camelia Vlad