ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fosta secție de oncologie a Spitalului Județean figurează în acte în proprietatea Casei de Pensii

Publicat: marți, 7 Martie 2023 , ora 18.34
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Consiliul Județean Brașov a făcut demersuri repetate pentru a întabula clădirea în care a funcționat cu mulți ani în urmă secția de oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Brașov, pentru a putea investi în reabilitarea clădirii aflată acum în paragină.

Administrația județeană a întâmpinat, însă, dificultăți, deoarece imobilul de pe str. Constantin Brâncoveanu nr. 65-66 figurează în actele cadastrale ca fiind în proprietatea Casei Naționale de Pensii.

„Chiar dacă avem clădirea pe lista Consiliului Județean - pentru că noi am primit-o de la Ministerul Sănătății atunci când am primit și celelalte unități sanitare - au fost mai multe demersuri de a o intabula, având în vedere că nu poți să faci nicio investiție dacă nu-ți aparține de drept bunul respectiv. La momentul acesta, proprietarul de drept al acestui spațiu este Casa Națională de Pensii. Am făcut demersuri către această instituție să ne emită un document care să ne fie de folos în a intabula clădirea la OCPI. Se întârzie eliberarea acelui document pentru că juriștii de acolo spun că trebuie promovat un proiect de Hotărâre de Guvern. Așteptăm să vedem ce decizie se ia la acest nivel și să facem demersurile necesare pentru a determina ca acest proiect de Guvern să fie realizat cât mai repede cu putință, iar de la acel moment noi (Consiliul Județean Brașov – n.r.) să ne intabulăm imobilul. Abia apoi putem vorbi de o investiție la secția de oncologie”, a precizat vicepreședintele CJ Brașov, Șerban Todorică.

Administrația județeană are în plan să reabiliteze clădirea pentru ca ulterior să fie amenajată acolo o secție a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Reamintim că fosta secție de Oncologie de pe strada Constantin Brâncoveanu a fost desființată în anul 2012, iar pacienții cu cancer sunt tratați în pavilionul Mârzescu.


Camelia Vlad