Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 40% dintre mașinile verificate de RAR, anul trecut, au fost neconforme

Publicat: sâmbătă, 11 Martie 2023 , ora 15.35
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Peste 76.000 de vehicule a verificat Registrul Auto Român, în anul 2022, la nivel național.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare, emisiile poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, șasiu și elemente atașate șasiului.

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate și în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcție.

Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete. Astfel, inspectorii au considerat că peste 5.200 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice - ITP fals, expirat sau anulat.

În acest context, în urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate.

În județul Brașov au fost verificate, în perioada menționată, 2.160 devehicule. Dintre acestea, 43,75% prezentau diferiteneconformități tehnice sau legate de acte și 7,13% prezentau pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră Brașov, în această regiune au fost aplicate 954 de amenzi contravenționale și au fost retrase 883 de certificate de înmatriculare.

Radio România Brașov FM