Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei tineri brașoveni au obținut "Permis pentru viitor"

Publicat: luni, 13 Martie 2023 , ora 12.06
Sursa foto: piaxabay.com
Sursa foto: piaxabay.com

Trei tineri din Brașov, Săcele și Ghimbav se numără printre cei 45 de câștigători din țară, ai celei de-a opta ediții a concursului "Permis pentru viitor" care a avut loc în acest an.

Prin programul național, tinerii din medii defavorizate care nu au depășit vârsta de 25 de ani, se pot înscrie în concursul prin care primesc finanțare pentru obținerea permisului de conducere. Tinerii brașoveni s-au înscris pentru categoriile de permis B dar și C de transport profesionist pentru camion.

"Tinerii care se înscriu în acest program și obțin finanțare, obțin pentru a urma cursurile școlii de șoferi, pentru orice categorie de permis de conducere, și pot acoperi din această susținere financiară și cheltuieli adiacente, respectiv examenele medicale, psihologice, taxele de permis și altele. Imediat după anunțarea rezultatelor, încheiem un contract cu tinerii care au obținut finanțare și în termen de o lună, ei trebuie să se înscrie la o școală de șoferi", a declarat directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, Andras Imre.

Prin program toți tinerii primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. Până acum, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi.

Adina Chirvasă