Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grădiniță modernă cu salinoterapie, în Noua

Publicat: miercuri, 15 Martie 2023 , ora 14.44
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Cartierul Noua va avea cea mai modernă grădiniță din oraș. Mai mult, una dintre opțiuni pentru copii va fi salinoterapia.

Deocamdată, însă, este vorba despre un proiect, pe care municipalitatea îl scoate la licitație în zilele următoare.

Documentația a fost trimisă spre validare la SICAP, după care va fi postată pe site-ul electronic de achiziții.

Ea va asigura aceleași facilități pe care le asigură grădinițele din Occident. Vorbim de grădinițele cele mai dezvoltate. Vom avea inclusiv un spațiu în care preșcolarii vor beneficia de salinoterapie. Această terapie este foarte importantă pentru sănătatea celor mici. Grădinița va fi una prietenoasă cu mediul. Vom avea multe soluții alternative pentru încălzire, pentru producerea energiei electrice, pentru apa caldă. Vorbim de pompe de căldură, panouri fotovoltaice, panouri solare. Acest proiect este un proiect pilot”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Grădinița, ce va fi ridicată pe 3 niveluri – demisol, parter și etaj, va putea primi 200 de copii și va avea program prelungit.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru proiectare este de 4 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 12 luni.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 19 milioane de lei.

Adina Chirvasă