ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fotolii rulante electrice gratuite pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Publicat: joi, 16 Martie 2023 , ora 13.23
Sursa foto: Facebook / Asociatia pastel
Sursa foto: Facebook / Asociatia pastel

Persoanele cu dizabilități locomotorii din Brașov care au nevoie de un scaun rulant se pot înscrie până duminică, 19 martie, în proiectul național ”Pedale Salvatoare”, care le poate aduce în mod gratuit un fotoliu rulant electric.

Proiectul lunii martie, al Asociației Pastel, își propune să ajute persoanele cu dizabilități prin facilitarea accesului la un mijloc de deplasare eficient.

În total, 10 scaune rulante electrice vor ajunge la cei care vor depune formularul online și care vor îndeplini anumite criterii de eligibilitate.

“Mai multe scaune vor ajunge la două asociații. Avem deja beneficiari de acolo, iar 10 scaune vrem le oferim online, prin completarea unui formular, oamenilor din toată România. Noi avem niște criterii de selecție: să nu aibă venituri mai mari de 3.000 RON net pe lună, nu dețină un scaun de genul ăsta, electric. Pentru cele 10 scaune se poate înscrie oricine. Poți găsi formularul la noi pe pagina de Facebook”, a precizat coordonatorul de proiect, Teodor Veleanu.

Potrivit datelor asociației, în România există aproximativ 207.000 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Ruxandra Stoica