ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Patru echipe de la Universitatea Transilvania, în concursul „România fără dosar”

Publicat: luni, 20 Martie 2023 , ora 9.11
Sursa foto: arhivă / UNITBV
Sursa foto: arhivă / UNITBV

Universitatea Transilvania are cele mai multe echipe calificate în finala celei de a III-a ediții a concursului studențesc „România fără dosar”.

Concursul, care începe astăzi, la București, are ca temă „eliminarea cozilor de la ghișeu”, iar misiunea echipelor selectate din 7 universități din țară este să dea un concept de portal unic de informații și programări online.

Toate cele 4 echipe brașovene calificate sunt de la Facultatea de Sociologie și Comunicare.

“Din cele 10 echipe finaliste, patru sunt de la noi, din Brașov. Acestea provin de la mai multe programe de studii de licență din cadrul Facultății de Sociologie și Comunicare, respectiv două echipe sunt de la Media digitală, o echipă de la Comunicare și relații publice și încă o echipă de la Sociologie. Și la ediția anterioară a acestui concurs noi am participat cu o echipă mixtă în finala desfășurată în Parlamentul României”, a spus conf.univ.dr. Victor Briciu.

Pentru Liviu Ardelean este primul concurs și e cu atât mai intensă experiența cu cât tema primită astăzi trebuie rezolvată în 48 de ore:

“Este prima competiție de acest gen la care particip și mă bucur că nu a fost nevoie de prea mult timp ca să o conving pe Mihaela să mi se alăture. Nu va fi ușor, pentru că totul este contratimp. În 48 de ore trebuie să livrăm produsul final și să îl prezentăm în Parlament, dar amândoi venim cu experiența din presă, unde redactarea și transmiterea știrilor, știm prea bine, se desfășoară în ritm alert. Cred că acest lucru ne avantajează. Vrem să livrăm cea mai bună soluție pentru debirocratizarea instituțiilor de stat și cea mai bună campanie de promovare a proiectului, ca să aducem marele premiu la Universitatea Transilvania din Brașov”.

Pe Mihaela Parghel, studentă la Sociologie și Comunicare, subiectul digitalizării a fost cel care a atras-o:

“Ne place sau nu, digitalizarea este un subiect sensibil pentru România, care este una dintre țările europene ce stă cel mai slab la acest capitol. De exemplu, doar dacă e să amintim despre Punctul de Contact Unic Electronic, care ar trebui să fie o platformă la care cetățenii apelează pentru a se informa sau pentru a se programa. Nu știu dacă sunt mulți cei care cunosc această aplicație, cert este că avem nevoie de aplicații digitale în relația dintre cetățeni și funcționarii publici, iar o astfel de competiție, cum este Hackatonul Studențesc, poate fi o modalitate eficientă și, până la urmă, de ce nu, o modalitate ieftină de a o crea”.

Concursul este organizat de Facultatea de Jurnalism și Comunicare a Universității din București, în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și va fi găzduit de Camera Deputaților.

Adina Chirvasă