ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consultare publică cu privire la lărgirea străzii Institutului și conectarea acesteia la Calea Făgărașului

Publicat: luni, 20 Martie 2023 , ora 15.40

Brașovenii, mai ales cei din cartierul Bartolomeu, sunt invitați să-și susțină punctul de vedere cu privire la lărgirea străzii Institutului și conectarea acesteia la Calea Făgărașului.

Acest aspect ar asigura acces facil pentru locuitorii din Avantgarden și Bartolomeu, deoarece va fi eliminată trecerea la nivel cu calea ferată, potrivit autorităților locale.

Evenimentul va avea loc mâine, cu începere de la ora 16:30, la CATTIA, în sala amfiteatru, dar participarea va fi posibilă și online. 

Primarul Allen Coliban spune că un astfel de proiect este necesar pentru că, pe lângă dezvoltarea imobiliară intensă din ultimii ani, apariția aeroportului în zonă va pune o presiune și mai mare pe infrastructură.

Scenariul prezentat de proiectant prevede construirea unui sens giratoriu suspendat, care să facă legătura între viitorul pasaj peste calea ferată de pe strada Institutului și pasajul de pe Calea Făgărașului. 

Dezvoltarea a două proiecte majore - viitorul „Medical City“, format din Spitalul de Pneumoftiziologie și Infecțioase și Spitalul regional, și aeroportul – vor transforma această arteră de circulație într-una majoră pentru dezvoltarea orașului, iar extinderea ei și crearea de legături cu ocolitoarea și DN1 sunt vitale pentru asigurarea unui trafic optim către aceste proiecte de investiții, a precizat edilul brașovean.

Camelia Vlad