Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Punctele de gastro local din Vama Buzăului, model pentru zonele rurale din întreaga țară

Publicat: marți, 21 Martie 2023 , ora 12.38
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Punctele gastronomice locale de la Vama Buzăului, model pentru astfel de mici afaceri în întreaga țară. Mai mulți parlamentari pregătesc un proiect de lege în acest sens.

La Vama Buzăului există în prezent 20 de puncte gastro local. Una dintre proprietare, Anca Vlad, are deschis punctul cu ”cocoș la poartă” încă din luna august a anului 2019, iar de atunci le oferă turiștilor un meniu complet și băuturi alese , toate făcute în gospodărie.

“La mine, de exemplu, cel mai des se poate găsi o ciorbiță de perișoare, bulz, carne la garniță sau tochitură de carne de porc sau ceafă de porc la cuptor. Acolo pot să varieze în funcție de gustul fiecăruia și papanași. Băutură: un pahar de vișinată, zmeurată, afinată, vin alb, vin roșu, sirop de soc natural. Atâta timp cât eu pregătesc mâncarea, nu are voie să pună mânuțele nimeni. Pregătirea este făcută de mine, pentru gustul meu, dar într-adevăr, când este flux mare de turiști - mă refer mai mult în perioada de vară, în weekend-uri – în acele momentr am două persoane care ma ajută – un ospătar și o femeie în bucătărie”, a precizat Anca Vlad.

O masă completă, cu ciorbă, fel principal și desert costă 80 de lei pentru adulți, în timp ce meniul pentru copii este 40 de lei.

Ruxandra Stoica