ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fostul Palat de Justiție din Brașov trece în administrația autorităților locale

Publicat: miercuri, 22 Martie 2023 , ora 16.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean Brașov trece, de astăzi, în administrația autorităților locale.

Guvernul României a aprobat trecerea astăzi, prin hotărâre de Guvern.

Potrivit hotărârii guvernamentale, clădirea în care a funcționat pe vremuri Palatul Justiției are la ora actuală o valoare de inventar de peste 17.6 milioane de lei. De asemenea, totalul bunurilor care sunt administrate de Prefectură, conform documentelor, include și trei terenuri.

Clădirea are o suprafață totală de 7.831 mp. Reabilitarea și consolidarea sa a fost ținută pe loc timp de mai mulți ani tocmai din cauza problemei birocratice care vizează dreptul de administrare.

Clădire este, de fapt, vechiul Palat de Justiție din Brașov, care a fost construit între anii 1900-1902 ca sediu al Tribunalului Regal Maghiar din Brașov, iar în perioada comunismului a fost sediul PCR.

Nucu Jalea