ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Joi, sindicaliștii din învățământ pichetează Prefectura Brașov

Publicat: miercuri, 22 Martie 2023 , ora 19.29
Sursa foto: Facebook / Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”
Sursa foto: Facebook / Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

Angajații din Educație pichetează, joi, Prefectura Brașov. Ei se alătură, practic, mișcărilor de protest care au debutat, săptămâna trecută, în alte județe din țară.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu le sunt rezolvate solicitările ce țin de respectarea legii în ceea ce privește salarizarea.

"În primul și-n primul rând, rezolvarea problemei aplicării integrale a dispoziției Legii cadru nr.153. Problema salarizării în sistem, sunt colegii din cadrul personalului nedidactic care nu beneficiază de maximul salarial. Sunt colegi din personalul didactic auxiliar și de conducere care de 3, 4 ani de zile nu mai au nicio creștere salarială. Ar trebui să se adopte în regim de urgență normativele pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar. Aceste normative, practic, din anul 1998 nu mai sunt actualizate. Aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întrucât salariații din învățământ sunt sigurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor drepturi", a declarat președintele Sindicatului "Spiru Haret" Brașov, prof. Radu Adrian.

Până la finalul acestei luni, mai multe județe din țară au anunțat că vor picheta prefecturile de județ. În cazul în care nu le sunt rezolvate solicitările, angajații din Educație amenință cu greva generală, la finalul lunii mai.
Adina Chirvasă